Àlex Bosch – Entrenador de Salut

Comer y beber df 0

Nutrició adaptada a cada persona

La dieta és la manera que tenim d’anar a favor o en contra de la nostra salut a través del què mengem… o segons les paraules de Ambroise Paré: “la segona  part de la medicina, la que alleuja les malalties mitjançant els bons hàbits de vida”.

Avui en dia són més que conegudes les interaccions que pot tenir l’alimentació en la nostra salut. Molta gent sap que hi ha certs productes que no és aconsellable menjar en grans quantitats o que d’altres tenen multitud de propietats beneficioses,… però, realment, no existeix una dieta ni un aliment que sigui bo o dolent per a tothom (ni tan sols per una mateixa persona en diferents moments de la seva vida).

El què proposem és la nutrició adaptada a cada persona (igual que tots els altres tractaments) per tal d’ajudar a que sigui el propi cos el que disposi dels nutrients i energia necessaris per sanar els problemes de salut que pugui tenir. Per aconseguir això comptem amb les bases de nutrició que els últims estudis de la PNIE aporten a aquest camp, a més de la kinesiologia com a eina indispensable alhora d’individualitzar i personalitzar qualsevol tractament.

D’aquesta manera podem fer varis llistats d’aliments que:

  • Provoquen al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries
  • Causen problemes metabòlics de diferents tipus (males digestions, dolors musculars, cefalees, diabetis, hipertensió, colesterol, triglicèrids, artritis i artrosis, …)
  • Provoquen un estat psicològic alterat (nervis, ansietat, depressió, …)
  • Aporten els nutrients que falten o expulsar els que hi ha en excés
  • Acceleren la recuperació en lesions, cirurgia o malalties.

Amb aquestes llistes, la persona disposa de tota la informació referent a l’alimentació per fer augmentar el seu potencial saludable. I qui vulgui, tindrà tota la informació pràctica per aplicar (taules de cocció, idees de receptes, llistes de compra, idees d’esmorzar, dinar i sopar, trucs per organitzar la setmana, com introduir aliments poc habituals, …). A més, podrà disposar de sessions presencials o videoconferència per acabar de concretar els temes que convingui profunditzar més.

Perquè fer una dieta no ha de ser ni dur ni avorrit… sinó una nova manera d’aprendre a cuidar-se tot gaudint del què mengem!

Documental molt interessant sobre el tema: https://www.rtve.es/play/videos/documentos-tv/documentos-tv-alimentacion-del-futuro/2257007/

Per a més informació CONTACTA AQUÍ

Àlex Bosch - Entrenador de Salut
×